El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol espera aprovar el pla de reequilibri de la Generalitat aquest mes
  • CA

El govern espanyol espera aprovar el pla de reequilibri de la Generalitat al Consell de Política Fiscal i Financera que convocarà aquest mateix mes d’abril, tot i que admet que a hores d’ara les dues parts encara es troben en negociacions i que caldrà “treballar” en els pròxims dies. El secretari d’Estat d’Hisenda, Carlos Ocaña ha assegurat també que la carta que va enviar el 23 de març al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell on l’instava a augmentar els impostos a Catalunya forma parta de “l’intercanvi d’opinions” entre l’Estat i el govern per a l’elaboració del pla de reequilibri. “Normalment aquestes coses queden en l’àmbit purament intern”, ha sentenciat.

L’executiu espanyol reitera que els continguts del pla de reequilibri són els que va establir el propi Consell de Política Fiscal i Financera i que, per tant, no es pot aprovar cap pla que impliqui que no es complirà l’objectiu de reduir el dèficit a l’1,3% del PIB. Catalunya, apunta Hisenda, haurà de cenyir-se als objectius malgrat les advertències d’Artur Mas, que aquest diumenge va afirmar des de Barcelona que “no tolerarà que per salvar l’economia espanyola s’enfonsi el benestar català”.

“Intercanvi d’opinions”

Ocaña també ha tret ferro a la filtració de la carta on instava Mas Colell a augmentar impostos per assolir els objectius fixats al 2011 i ha apuntat que forma part de “l’intercanvi d’opinions” entre el Govern i la conselleria d’Economia per a l’elaboració del pla. “Això és quelcom que normalment queda en l’àmbit purament intern del procés d’elaboració d’aquest pla, i fins que no s’acordi no hi ha res a dir”, ha sentenciat a la roda de premsa de presentació de la campanya de la Renda del 2011.

Segons Ocaña, Govern i Estat “estan treballant amb un pla coherent amb els objectius de dèficit de l’Estat” i ara per ara el que toca és “seguir treballant”. “Quan es reuneixi el Consell de Política Fiscal i Financera veurem quin pla es presenta”, ha dit el secretari d’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa