El Govern es persona com a acusació particular en la causa del bus turístic

El Departament d'Empresa i Coneixement presenta l'escrit davant del jutjat que investiga els fets arran de la denúncia de TMB

 

La Generalitat, a través del departament d'Empresa i Coneixement, ha presentat aquest dimecres davant del Jutjat d'Instrucció número 26 de Barcelona l'escrit per a personar-se com a acusació particular en el procediment que s'ha obert per investigar l'atac al bus turístic de Barcelona que es va produir el passat 27 de juliol. Tal com va anunciar el conseller Santi Vila, el Govern pretén "vetllar pels visitants i per la imatge de la marca Catalunya, i refermar la seva aposta per una bona gestió del turisme", tal com expressa a través d'un comunicat. D'aquesta manera, el Govern es persona en la causa oberta arran de la denúncia que va presentar Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

 

L'escrit es fonamenta en l'exercici de les competències que té la Generalitat en matèria de protecció i preservació dels recursos turístics existents i de protecció de la imatge de Catalunya com a marca turística, tal i com estableix l'article 3 de la Llei de Turisme de Catalunya. En aquest sentit, la legislació estableix que les administracions han de protegir els usuaris turístics pel que fa als seus drets i interessos com a usuaris, que inclouen tenir garantida la seva seguretat i la dels seus béns en els establiments i serveis que utilitzin, segons es defineix a l'article 30 de la mateixa Llei.

 

Comentaris