El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es fixa com a objectiu l’obertura de delegacions a tots els continents
  • CA

El Govern està preparant l’obertura de delegacions de la Generalitat fora d’Europa. Aquesta és una de les accions que recollirà el Pla Estratègic d’Acció Exterior, que es presentarà en els pròxims dies. Segons fonts d’Exteriors, l’Executiu de Quim Torra aprovarà en els propers 15 dies un decret amb algunes d’aquestes noves delegacions, que serà el primer pas perquè posteriorment s’obri un concurs per escollir els delegats i, finalment, un nou acord de govern els nomeni.

El mes de novembre, precisament quan Bosch va arribar a la conselleria -substituint a Ernest Maragall i després de renunciar a la cursa per l’alcaldia de Barcelona-, el Govern va aprovar l’obertura de sis noves delegacions a l’exterior: als Bàltics, als països Nòrdics, a l’Europa central, al Mediterrani, als Balcans i a Portugal. 

 

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch

El continent africà

Aquestes mateixes fonts d’Exteriors apunten que el Departament que encapçala Alfred Bosch vol potenciar el continent africà a l’hora de fer Acció Exterior. Aquesta serà una de les prioritats de la conselleria. Els motius? La falta de presència de la Generalitat en aquest territori, la importància que té en el mapa global, etc. La novetat és que, per primera vegada, s’està desenvolupant un Pla Àfrica. De fet, el Govern va reunir aquest divendres una vintena d’experts al departament per reflexionar sobre com millorar i consolidar les relacions de Catalunya amb l’Àfrica subsahariana, així com per detectar conjuntament grans consensos per a l’elaboració d’una estratègia política catalana al subcontinent.

Es tracta de la primera trobada d’experts en aquest àmbit que dona el tret de sortida a un procés participatiu que culminarà en l’elaboració d’aquest Pla per a l’Àfrica subsahariana. Durant la reunió, el Govern va recollir les aportacions i coneixements de múltiples actors governamentals i no governamentals a Catalunya que tenen relació amb l’Àfrica subsahariana -com ara representants d’entitats públiques, de centres de pensament, de diverses ONGs catalanes, d’empreses amb presència al territori, representants de la comunitat afrocatalana o activistes individuals implicats-.

Mèxic, Washington i el Marroc

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha viatjat aquest dissabte fins a Mèxic. L’estada s’allargarà durant tota la setmana i, a més de mantenir reunions institucionals, i fer una conferència a la Universidad Iberoamericana, la seva tasca se centrarà en les comunitats indígenes i té previst agrair a Mèxic l’acollida d’exiliats durant la Guerra Civil espanyola. Seguidament, el conseller viatjarà a Washington i posteriorment al Marroc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa