El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern elimina “la pràctica totalitat” de l’impost de successions
  • CA

Després d’informacions confuses el president de la Generalitat ha deixat avui les coses clares respecte l’impost de successions, un tema que pot ser clau en el debat pressupostari.

Finalment el govern ha aprovat la tramitació parlamentària d’un projecte de llei que elimina la “pràctica totalitat” de l’impost de successions entre conjugues, entre pares i fills i entre avis i nets i viceversa. A partir d’ara aquest impost només es pagarà en els hereus de tercer grau.

Amb aquesta regulació de l’impost de successions Artur Mas ha destacat que s’acaba una “discriminació” que patien els catalans respecte altres comunitats amb sistemes de finançament similars, com són Madrid o el País Valencià. “Ara podrem retenir i recuperar capitals que els darrers anys marxaven fora”, ha afirmat el president.

Promesa electoral

Amb aquesta reforma el líder de CiU també ha recordat que el govern compleix una de les promeses fetes en campanya electoral, l’eliminació “imminent de l’impost”, ja que la decisió pressa avui tindrà afectes retroctius a 1 de gener del 2011.

Amb aquesta reforma, segons ha informat el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, la Generalitat deixarà de recaptar cent milions d’euros menys que amb el sistema anterior.

Ara per ara l’executiu ha decidit no actuar sobre l’impost de donacions, encara que el president en la seva intervenció  ha deixat la porta oberta a una possible eliminació d’aquest impost més endavant de la lesgilatura o d’altres que van ser augmentats per l’anterior govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa