El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern diu que “el país és fort per aturar les envestides”
  • CA

El portaveu del govern, Francesc Homs, en roda de premsa posterior al consell de govern, ha assegurat avui que els missatges que venen des de Madrid són “preocupants” però ara per ara només es troben “en fase declarativa”. Ara bé, ha advertit que el “govern i el país són forts per fer afront a les envestides que es puguin produir”, les quals ha contextualitzat en un marc electoral.

Concretament, però, respecte les declaracions del secretari d’Estat d’Hisenda, Carlos Ocaña, qui avui ha dit que Catalunya podria ser intervinguda, Homs ha reconegut que “són una advertència”, per no pensar que “siguin una amenaça”. Ara bé, el portaveu convergent ha recordat al secretari d’Estat que alguna “responsabilitat deu tenir ell” en aquesta situació i l’ha advertit que les “amenaces se’ls hi poden girar en contra”.

Reptes amb Madrid

En la reunió d’avui, amb la presència de Josep Antoni Duran i Lleida, responsable de les comissions bilaterals, el nou govern s’ha marcat com a principal prioritats respecte les relacions Catalunya-Estat per aquest 2011: l’estabilització financera de la Generalitat, que passa per garantir la disposició addicional tercera; pactar tots els temes que afecten el creixement econòmic i la gestió aeroportuària, especialment en referència al Prat.

El govern també ha aprovat un pas més del seu projecte d’aprimament de l’administració, concretament la reducció d’un 40% dels treballadors eventuals, que a partir d’ara passaran de 218 a 130. I s’ha donat llum verda a la creació del Conseller Assessor per la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari que presidirà el doctor Miquel Vilardell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa