El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern denunciarà el jutge i la Guàrdia Civil pels interrogatoris a alts càrrecs
  • CA

 

La resposta de la Generalitat a l’interrogatori que aquest dimecres ha sotmès la Guàrdia Civil al secretari general de Presidència, Joaquim Nin, i al director general d’Atenció Ciutadana de la Generalitat, Jordi Graells, no s’ha fet esperar. Aquest dimecres a la tarda, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha anunciat que els serveis jurídics de la Generalitat presentaran una denúncia al Jutjat de Guàrdia, “per vulneració de drets fonamentals”.

“Des del Govern diem que ja n’hi ha prou. He donat ordre als serveis jurídics de la Generalitat perquè, sota la fórmula jurídica que sigui més efectiva, denunciïn aquests fets davant el Jutjat de Guàrdia per aquesta vulneració de drets fonamentals de qualsevol ciutadà”. Turull ha concretat que la denúncia anirà dirigida acontra el jutge que instrueix la investigació i contra la Guàrdia Civil perquè, ha argumentat “el secret de sumari provoca una enorme indefensió a totes les persones que han d’anar a declarar, els testimonis i els investigats, perquè no saben sobre què han de prestar declaració. Això es tradueix en una vulneració dels drets que el Govern de la Generalitat no pot admetre”.

 

El conseller de la Presidència ha detallat que la condició d’investigat del secretari general de la Presidència és perquè autoritza els dominis del web del Pacte Nacional pel Referèndum, i que se l’investiga, entre d’altres, per un delicte de sedició. “S’està criminalitzant treballar a favor del pacte, del diàleg i de l’acord. I per tant estem davant d’una causa general contra la voluntat de votar del poble de Catalunya i que aquest s’expressi a les urnes en una direcció o una altra”.

Segons Turull, Nin ha estat citat com a testimoni en la causa del ‘cas Vidal’ però per haver estat qui va signar l’ordre de compra del domini del web Pacte pel Referèndum. El conseller ha denunciat, però, que a mig interrogatori de la Guàrdia Civil li han comunicat que passava a tenir la condició “d’investigat policial per sedició i han seguit fent-li preguntes sense el seu advocat”. Per al conseller, això i “que es vegi immers en tota una causa que no té res a veure amb la compra del domini web” suposa una clara “vulneració dels seus drets” i demostra que s’ha iniciat “una causa general” contra els partidaris del referèndum

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa