El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern defensa davant el TC la reforma del Reglament del Parlament
  • CA

 

El Govern ha acordat aquest matí personar-se davant el Tribunal Constitucional (TC) per defensar la reforma del Reglament del Parlament. En concret, el recurs d’inconstitucionalitat promogut per l’Executiu de Mariano Rajoy va contra l’apartat segon de l’article 135 del Reglament del Parlament. Així ho ha anunciat el portaveu del Govern, Jordi Turull, en roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts, després que aquest mateix dilluns el TC hagi admès a tràmit la impugnació del govern de l’Estat, i hagi acordat la suspensió cautelar de la reforma del Reglament aprovada la setmana passada pel Parlament català. 

La decisió de l’Executiu català de personar-se en el recurs d’inconstitucionalitat contra la Reforma del Parlament ha estat adoptada a proposta del conseller de la Presidència, Jordi Turull, i del conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva. En concret, el Govern formularà un recurs de súplica contra la providència del TC de data 31 de juliol, per la qual s’ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol, i per la qual s’acorda suspendre el precepte impugnat, amb l’objectiu que es deixi sense efecte aquesta providència i s’inadmeti a tràmit el recurs formulat.

 

Per si no fos estimada aquesta pretensió, l’Executiu català formularà les al·legacions pertinents en defensa de la constitucionalitat del precepte recorregut del Reglament del Parlament, i instarà a l’aixecament de la suspensió de la seva aplicabilitat i eficàcia. Turull ha criticat la “indecència des del punt de vista jurídic i polític” del recurs i ha lamentat que aquesta nova acció de l’Estat demostra la “persecució preventiva i ideològica que porta a terme el govern espanyol”. “el TC podria tenir la seu a la Moncloa”, ha afirmat el també conseller de la Presidència. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa