El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern de Colau acusa l’oposició d’utilitzar cada conflicte com a “arma llancívola”
  • CA

 

La tinent d’alcalde de Barcelona Laia Ortiz ha demanat aquest dilluns responsabilitat als grups de l’oposició, els quals ha acusat d’utilitzar cada conflicte com a “arma llancívola” contra l’executiu municipal, després que el PDeCAT, Cs, ERC i el PSC hagin sol·licitat una comissió extraordinària per demanar la dimissió de l’alcaldessa, Ada Colau, com a regidora de Seguretat.

 

Preguntada en declaracions als mitjans, Ortiz ha assenyalat que aquesta és una eina legítima de l’oposició, però els ha demanat responsabilitat, especialment al PDeCAT, perquè el conseller d’Interior de la Generalitat és un dirigent del seu partit, Miquel Buch, per la qual cosa té responsabilitats en aquest àmbit del Govern.

 

“Davant la negativa del mateix conseller d’Interior d’oferir més efectius a Barcelona, en comptes de disparar contra el Govern municipal, que ajudi Barcelona a tenir aquests recursos”, ha reclamat al PDeCAT Ortiz, que ha demanat deixar de fer servir com a arma política fenòmens com el top manta, després que uns venedors agredissin un turista dimecres passat.

 

La tinent d’alcalde ha defensat que s’han d’evitar “discursos alarmistes” i ha demanat responsabilitat al conjunt de forces polítiques i administracions per trobar solucions i abordar el top manta, que no pot tractar-se només des del nivell local, segons ella.

 

Ortiz ha advertit que el fenomen del top manta no pot abordar-se si els venedors no tenen oportunitats de treball i si no s’evita l’entrada de mercaderies il·legals a ports de tot Espanya, “i això va molt més enllà del que pot fer una ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa