El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern critica la querella a Forcadell “mentre els del Gürtel i Fernández Díaz queden impunes”
  • CA

 

La portaveu del Govern, Neus Munté, s’ha referit aquest migdia al fet que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi decidit admetre a tràmit la querella que la Fiscalia va presentar la setmana passada contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver permès votar les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent malgrat l’avís del Tribunal Constitucional. 

“Mentre el sistema polític català pot acabar assegut a la banqueta dels acusats, el sistema polític dels Gurtel, els EREs a Andalusia, o les converses del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, queden absolutament impunes”, ha destacat en roda de premsa posterior al Consell Executiu, alhora que ha reiterat tot el suport del Governn a Forcadell, “que fent ús de les seves atribucions i responsabilitats com a presidenta del Parlament es troba amb aquesta querella injusta per allò que no és res més que facilitar el debat democràtic dins d’una de les principals institucions del nostre país”.

 

En aquesta línia, la també consellera de Presidència ha denunciat que “estem immersos en una cadena de persecucions dels drets democràtics” i ha assegurat que “hi haurà respostes per part del Govern”. A més, s’ha mostrat confiada que “segur que hi haurà una reacció ciutadana”.

 

 

 

“L’Estat atempta contra la llibertat d’expressió”

 

Preguntada per què faran els Mossos d’Esquadra si s’ha de detenir el regidor de Capgirem Vic Joan Coma, qui ahir estava cridat a declarar davant l’Audiència Nacional, però va decidir no fer-ho “per obeir a la meva consciència”. Munté s’ha mostrat contundent assegurant que “el problema no són els Mossos sinó per quin motiu Joan Coma rep la citació, i se l’acusa de sedició o rebel·lió per haver fet ús de la llibertat d’expressió”.

 

En aquest sentit, ha denunciat que “el problema està en un Estat que per la via de la repressió atempta contra la llibertat d’expressió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa