El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó: “Els presos estan patint un càstig innecessari amb la manera de traslladar-los”
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha referit aquest migdia al trasllat dels presos polítics de Madrid a Catalunya, i que aquest dimarts al migdia arriben a la presó de Zuera. En roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts, Budó ha recordat que “el judici fa molts dies que va acabar” i ha qualificat de “sorprenent” que fins ara no se’ls hagi començat a traslladar.

A més, Budó ha opinat que “és inaudit que el trasllat duri tres dies i dues nits”, i ha denunciat que “el tracte que estan patint els presos és un càstig addicional i innecessari”. En aquest sentit, la portaveu del Govern ha recordat que al regidor de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, “el van traslladar en un sol dia”.

Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn i Jordi Cuixart han abandonat aquest dimarts a dos quarts de deu del matí el centre penitenciari de Valdemoro a bord d’un autocar de la Guàrdia Civil que els ha portat a Zuera, a Saragossa, última parada abans d’arribar dimecres a Catalunya.

Ha estat la primera escala d’un trasllat dissenyat per Institucions Penitenciàries que durarà tres dies i que acabarà a Brians II, on passaran a estar sota custòdia dels Mossos d’Esquadra. Carme Forcadell i Dolors Bassa, per la seva banda, seran traslladades dimecres directament des d’Alcalá-Meco a Brians II.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa