El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern crea l’Observatori de la Igualtat de Gènere
  • CA

 

El Govern ha creat l’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG). Segons ha explicat la portaveu del Govern, Neus Munté, en roda de premsa posterior al Consell Executiu, es tracta d’un òrgan que té per finalitat “contribuir al coneixement de la situació de les dones per a una imllor presa de decisions, planificació i avaluació de les polítiques públiques des de la perspectiva de gènere i de les dones”. L’OIG és un òrgan assessor del Govern, adscrit a l’Institut Català de les Dones.

Entre les funcions que ha de desenvolupar destaca el disseny d’un sistema d’indicadors per conèixer de forma actualitzada l’evolució de les desigualtats de gènere i determinar els motius de la seva persistència; promoure l’elaboració d’estudis i informes especialment en els àmbits de la violència masclista, de la situació laboral i de la imatge pública de les dones; i fer el seguiment de la imatge i els estereotips de la representació de les dones i de la banalització de la violència masclista als mitjans de comunicació.

 

L’OIG haurà de proposar al Govern les actuacions que consideri adients per a corregir situacions de desigualtat de gènere o de violència masclista i analitzarà l’impacte de les polítiques de les administracions públiques de Catalunya sobre la igualtat de gènere. Les àrees d’intervenció són: participació política i social de les dones; educació, cultura i coneixement; treball, ocupació i empresa; polítiques socials; medi ambient; urbanisme, habitatge i mobilitat, i justícia i seguretat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa