El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern continua amb el seu projecte de ‘vinyeta’ tot i el rebuig de Madrid
  • CA

 

El conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, ha assegurat aquest dimarts que el Govern prossegueix amb el seu projecte per implementar a Catalunya una ‘vinyeta’ per l’ús dels vehicles malgrat el rebuig del Govern central. Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, després que aquest mateix dimarts el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, hagi anunciat aquest rebuig i hagi afirmat que aquest projecte hauria d’abordar-se des d’una “perspectiva nacional” i no des d’una autonomia.

Rull ha afirmat que les declaracions del ministre “no capgiren” els seus plans i ha lamentat que Foment expressi la seva oposició a la vinyeta quan ni tan sols la Generalitat li ha presentat per escrit els seus plans. “És inaudit que el ministre rebutgi una proposta que encara no coneix. És una aposta molt sincronitzada amb les polítiques més avançades, modernes i eficients” que s’estan fent a la UE, ha conclòs en al·lusió al seu projecte.

 

El Govern adverteix de la Serna que el seu rebuig a la vinyeta allunya l’Estat dels millors estàndards d’Europa, i ha ironitzat en al·lusió a la possible sortida de la UE d’una Catalunya independent: “Els que ens amenacen d’expulsar-nos d’Europa, al dia a dia de la seva gestió, estan portant l’Estat fora d’Europa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa