El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern contesta Madrid amb la redacció d’un Pla Energètic
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha encarregat avui al Departament d’Empresa i Ocupació la redacció del Pla d’Energia 2012-2020, ja que l’anterior -revisat el 2009- finalitza el 2015. Un pla que el portaveu del govern, Francesc Homs, en el context actual ha estat qualificat de “fonamental”.

El portaveu del govern només ha avançat que aquest Pla complirà quatre eixos bàsics: garantir el subministrament i la qualitat energètica, intentar assolir menys dependència exterior, millorar l’eficiència i l’estalvi i treballar a favor de la sostenibilitat. Seguint aquestes línies el govern preveu tot un any de treball per “crear un nou model energètic” per a Catalunya.

“Les coses es poden fer diferents”

La redacció d’aquest Pla Energètic s’ha presentat com una resposta a la forma de fer de Madrid en aquesta temàtica. “Volem demostrar que les coses es poden fer diferents i que amb l’energia no es pot improvisar”, ha assegurat Homs en referència a les darreres mesures aplicades en aquest àmbit pel govern espanyol, com la reducció de la velocitat a 110km/h o la rebaixa del preu dels bitllets de Rodalies.

En aquest sentit, el portaveu del govern ha reiterat que davant les decisions de Madrid que “deixen la ciutadania estupefacta” i “anem d’ensurt en ensurt”, la Generalitat busca treballar el nou pla “de forma serena, pausada i tranquil•la”.

I és que el govern de Mas assegura que en aquest tema no vol caure en improvizacions. En aquest sentit, Homs, en referència al Pla Eòlic de Catalunya, ha avisat que “si les coses no es fan bé, després hi ha conseqüències”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa