El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern consultarà els partits per buscar un substitut a Madero
  • CA

El govern iniciarà en els pròxims dies una ronda de contactes amb els grups parlamentaris per proposar un candidat a director de l’Oficina Antifrau (OAC) que sigui “assumible per a tots”. L’OAC havia demanat per carta al Parlament que designés amb urgència un director que substitueixi de forma interina David Martínez Madero, que va morir el 21 de gener passat per un infart, però la normativa que regula la institució preveu que la designació es faci per votació parlamentària.

Després de la reunió de la Mesa del Parlament, el vicepresident primer, Lluís Corominas, ha sostingut que la provisionalitat no està prevista en la llei, i per això ha defensat que el nou director ha de ser proposat pel president de la Generalitat, i votat a la Cambra catalana.

La llei de l’OAC estableix que l’únic mecanisme de substitució passa perquè el govern proposi un candidat al ple de la cambra, i aquest sigui avalat per tres cinquenes parts en primera volta o per majoria absoluta en segona, per la qual cosa la Mesa no pot nomenar un substitut provisional.

El principal inconvenient radia en què, tot i que la norma contempla que, en cas de que cessi el director de l’ens sigui el director adjunt qui el substitueixi temporalment, Martínez Madero mai en va designar un en els vuit mesos que va estar al capdavant de l’ens fiscalitzador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa