El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern assegura que manté “intacta la voluntat d’adquirir urnes”
  • CA

 

 

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat aquest migdia que l’Executiu que encapçala Carles Puigdemont manté “intacta la voluntat d’adquirir urnes”. Ho ha durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu de cada dimarts, després que el Govern hagi declarat desert el procés d’homologació per a la compra d’urnes. “El procés d’homologació d’empreses per fabricar urnes iniciat pel Departament de Governació és 100% tècnic i perfectament legal, com ho és l’objectiu d’adquirir urnes”, ha explicat Munté, que també ha assegurat que “s’han seguit tots els passos establerts” i que el procés no ha reeixit per “una qüestió de solvència econòmica de les empreses que s’hi van presentar”. “Les empreses no han pogut acreditar el requisits legals i tècnics que se’ls requerien”, ha assenyalat la portaveu del Govern.

La també consellera de la Presidència ha insistit durant la roda de premsa que “evidentment que hi haurà urnes l’1 d’Octubre”, perquè “tenim el ple convenciment que ens empara la legalitat vigent i les competències de l’Estatut”. Tot i això, Munté no ha volgut explicar quin procediment seguirà el Govern per adquirir les urnes, i s’ha limitat a dir que “s’analitzaran totes les vies i opcions que existeixen per poder-les obtenir”.

 

En relació a la querella que la Fiscalia va interposar pels delictes de prevaricació, desobediència i malversació contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, en relació amb la publicació del DOGC de l’anunci de la licitació per comprar les 8.000 urnes que han de servir per celebrar el referèndum, Munté ha dit que “no té cap base jurídica, ni sentit, i és una querella preventiva”. Per a la portaveu del Govern, la prova que es tracta d’una querella preventiva és que “ara estem veient que aquest procediment no continua endavant per una qüestió de rigor tècnic i jurídic”. Per aquest motiu, ha demanat la retirada “immediata” de la querella contra la consellera Borràs.

D’altra banda, Munté ha volgut enviar un “missatge d’absoluta tranquil·litat a les persones físiques i jurídiques” per les “amenaces” de l’Executiu de Mariano Rajoy. Per aquest motiu, ha exigit al govern espanyol “que deixi d’amenaçar a les persones que estan complint les seves obligacions”, tot i que ha vaticinat que “les amenaces continuaran existint”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa