El govern apunta que hi ha empreses catalanes que poden substituir Renfe

Mas instrueix els consellers implicats a estudiar alternatives a l'actual operador

El president de la Generalitat, Artur Mas, creu que Renfe és substituïble i per això ha encarregat als consellers implicats en el transport de Rodalies que "estudiïn a fons" possibles alternatives de cara el 2012, quan és possible un canvi d'operador.

Ara per ara, el portaveu del govern, Francesc Homs, ja ha apuntat que hi ha empreses catalanes que podrien optar a oferir el servei, com és el cas de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) o altres companyies que "molt a prop del servei ferroviari fan coses".

Encara que des de l'executiu s'avisa que aquesta operació "no es pot fer d'un dia per altre" reconeixen que la recerca podria portar a "forçar a Renfe a replantejar-se fer les coses d'una altra manera".

Evita la polèmica sobre Spanair


D'altra banda, Homs ha evitat valorar la polèmica oberta amb Spanair després del crèdit aprovat per la Generalitat de 10,5 MEUR, que ha provocat les crítiques d'altres companyies aèries, com Vueling, i que el mateix Homs afirmés que, sense aquest crèdit, la companyia catalana presidida per Ferran Soriano "queia".

"Les coses van quedar explicades dimarts i no tenim interès ni voluntat d'anar contribuint a crear situacions que no són tampoc d'interès de ningú", s'ha limitat a dir.

 
 

Comentaris