El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern aprova un pla de xoc pel Brexit
  • CA

El Govern ha aprovat aquesta setmana un pla de xoc per fer front a la possible sortida del Regne Unit de la Unió Europea. L’estratègia per frenar l’impacte del Brexit té entre els seus objectius estudiar “el reposicionament de Catalunya” al bloc europeu després de la sortida dels britànics. A més, també pretén “minimitzar els efectes” potencials per als sectors més afectats com els ciutadans o les relacions comercials i econòmiques amb el RU. El pla contempla la creació de quatre grups d’acció centrats en “reposicionar” Catalunya a la Unió Europea i actuar en “àmbits d’interès especial a Catalunya” arran del Brexit.

Així, tres dels quatre es dedicaran a “atraure empreses” britàniques, mantenir els programes d’intercanvi d’estudiants i la col·laboració acadèmica i d’investigació i defensar els drets dels catalans al Regne Unit en aspectes com la salut, el mercat laboral o les prestacions socials. Un total de 19.296 catalans viuen al Regne Unit, mentre que una xifra similar de britànics resideix a Catalunya, segons dades d’Idescat.

Un últim grup estarà destinat a analitzar com afectarà el Brexit als equilibris interns de la UE i com es “ressituarà” Catalunya després d’aquest canvi. Aquests grups d’acció estan integrats pels departaments afectats, la Delegació del Govern al Regne Unit, la Delegació del Govern davant la Unió Europea i la Direcció General d’Afers Europeus i Mediterranis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa