El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern aprova un decret llei per lluitar contra l’intrusisme en el sector del taxi
  • CA

El Govern vol lluitar contra l’intrusisme en el sector del taxi. En concret, l’Executiu català ha aprovat aquest matí un decret llei amb mesures urgents per ordenar els serveis de transport de viatgers emparats per autoritzacions de vehicles de transport amb conductor (VTC). El text aprovat se centra en els vehicles de fins a nou places i vol ordenar la convivència entre aquests VTC i el sector del taxi. Segons ha explicat el portaveu del Govern, Jordi Turull, en roda de premsa, l’objectiu és garantir el correcte desenvolupament de la mobilitat amb aquests tipus de vechicles, la seguretat jurídica de l’entorn en el qual es presten els serveis i els drets dels usuaris que trien una o altra modalitat de transport. 

Les mesures contingudes en aquest Decret lleida entraran en vigor de manera gairebé immediata, al dia següent de la seva publicació en el DOGC. En concret, preveu quatre mesures. La primera, que les autoritzacions VTC domiciliades a Catalunya només es podran transmetre passats dos anys des del seu atorgament. En segon lloc, es crearà un registre electrònic al qual les empreses que gestionin VTC hauran de comunicar els serveis que tenen previstos prestar acreditant la seva contractació prèvia. 

 

En tecer lloc, es crearà un distintiu que els vehicles de lloguer amb conductor hauran de dur enganxat a la part inferior dreta del parabrisa davanter del vehice. Aquesta identificació facilitarà la tasca dels inspectors i la lluita contra l’intrusisme. Finalment, el decret es completa amb un règim sancionador. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa