El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern aprova que Renfe sigui l’operadora de Rodalies i de Regionals tot el 2011
  • CA

L’1 de gener del 2010, la gestió de Rodalies va passar a mans de la Generalitat i aleshores es va signar un conveni amb Renfe perquè en fos l’operadora durant un any. Ara, la Generalitat ha decidit aprovar una pròrroga d’un any d’aquest conveni, de manera que seguirà en mans de Renfe. A més, també s’ha ampliat aquest conveni al servei de Regionals, que també passarà a mans de la Generalitat.

La pròrroga és per un any i el conveni s’amplia fins al 31 de desembre del 2011. Es tracta d’una decisió que, segons el conseller Joaquim Nadal, permetrà situar “en una mateixa estructura de direcció” tant Rodalies com Regionals. El conveni estableix l’oferta comercial i els recursos humans i tècnics que es destinaran a aquests serveis ferroviaris.

Nadal ha explicat que no s’ha parlat amb CiU per prendre aquest acord, ja que es tracta d’una “estricta continuïtat dels acords subscrits’ pels governs català i espanyol i que es tracta d’un ‘acord ordinari”. I ha afegit: “no crec que fos raonable que hi hagués cap voluntat de desdir-se’n almenys durant el primer període d’un any, després cadascú farà el que cregui que hagi de fer”.

Nadal veu bé liberalitzar la torre de l’aeroport de Sabadell

Joaquim Nadal també veu com una “bona mesura” que hi hagi una liberalització de la torre de control de l’aeroport del Prat, si això “contribueix a abaratir els costos del control aeri”. Nadal ha reaccionat així a l’anunci del Ministeri de Foment després de la reunió del Consell de Govern en funcions.

El ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat que Aena estudia la liberalització el 2011 de tretze torres de control, entre les quals hi ha, a més de Sabadell, València, Alacant i Eivissa. El 2012 es liberalitzarà la gestió de les torres de la resta dels aeroports de la xarxa Aena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa