El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern amenaça Renfe amb buscar un nou operador
  • CA

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha advertit a Renfe que l’executiu es plantejarà buscar un nou operador per al servei de Rodalies ‘”si no és capaç de donar un servei com Catalunya es mereix”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ortega ha fet aquest advertiment mentre continuen els problemes a causa de la vaga encoberta de part dels maquinistes. La vicepresidenta ha recordat que els maquinistes de Ferrocarrils de la Generalitat “cobren molt menys” i que el servei que dóna aquesta companyia és “excel•lent”. La vicepresident ha titllat “d’inadmissible” el comportament dels maquinistes, que fan un “xantatge entre cometes” i tenen una actitud “egoista”.

Ortega ha recordat que al desembre l’anterior Govern va prorrogar el contracte-programa amb Renfe per aquest 2011. “Tenim un any per evitar problema i, si és el cas, buscar una alternativa”, ha dit.

Un col•lectiu “privilegiat”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, tampoc s’ha estat de criticar els vaguistes. “Els maquinistes de Renfe viuen en una altra galàxia diferent de la dels usuaris”, ha dit a TV3. El conseller ha considerat inacceptable que els maquinistes, que tenen inclòs el temps de desplaçament dins de la seva jornada laboral, es neguin a posar en marxa els trens “amb excuses de mal pagador”, com ho és la comoditat del seient o la farmaciola”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa