El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern adverteix que res impedirà a Catalunya exercir el dret a decidir
  • CA

El conseller d’Interior, Felip Puig, en nom del govern, ha advertit avui que res impedirà que Catalunya exerceixi el dret a decidir. En declaracions a Catalunya Ràdio, després de saber-se que el Tribunal Constitucional (TC) ha admès el recurs del govern espanyol contra la Llei de Consultes, ha assegurat que “el dia que aquest país es posi en marxa el TC no ens pararà”.

El conseller ha recalcat que el govern acata i respecta legalment la decisió de l’alt tribunal, però no políticament. I ha criticat el TC perquè fa “una interpretació molt restrictiva de les ambicions i la voluntat de radicalitat democràtica” de Catalunya.

En aquest sentit, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha dit que “el govern el que ha de fer és defensar les competències i les lleis aprovades al Parlament, i això és el que farem”, ha assegurat Ortega, que ha lamentat l'”actitud restrictiva i de mirada curta” de l’executiu de Zapatero i ha recordat que la Constitució garanteix “els drets de les nacionalitats”.

La resta de partits

A part del govern altres partits també s’han pronunciat sobre aquesta nova decisió del TC. La portaveu d’ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha qualificat de “lamentable” la decisió del tribunal i ha assegurat que “no té cap càrrega de perillositat fins el fet d’aturar-la” com ha demanat el govern espanyol.

Per la seva banda, el portaveu de SI, Alfons López Tena, ha instat el CiU a votar a favor de la proposta de Llei sobre Consultes que han presentat al Parlament, la qual no exigeix el permís de l’estat.

El portaveu del PPC, Enric Millo, ha demanat respecte per la decisió del Tribunal i ha manifestat que “amb aquesta decisió es posa de manifest la coincidència dels arguments emprats pel Tribunal amb els arguments que va defensar el PP de Catalunya en el debat de la llei al Parlament, que era clarament inconstitucional”.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha celebrat  que “els tribunals esmenin tot el camí que han recorregut els nacionalistes fora de la Constitució”. Rivera ha destacat que la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la llei de consultes dóna la raó a Ciutadans quan alertava que era inconstitucional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa