El Govern acusa l'Estat de "frau a la democràcia" pel veto a Puigdemont, Comín i Ponsatí

Sobre els tuits d'un membre de la JEC contra els independentistes, Budó manifesta que "no només és vergonyós, sinó que també és molt preocupant pel sistema democràtic"

 

 

 

La portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha acusat aquest dimarts l'Estat de "frau a la democràcia" després que la Junta Electoral Central (JEC) prohibeixi que el cap de llista de JxCat en les europees, Carles Puigdemont, i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí puguin presentar-se en els comicis del 26 de maig. En roda de premsa després del Consell Executiu, ha dit que tots els membres del Govern han manifestat indignació per la resolució de la JEC: "Estem davant d'un altre atac a la democràcia que fins i tot incomoda els mateixos membres de la JEC", després de recordar els vots particulars que van fer el president, el vicepresident i dues vocals.

 

Per això, ha demanat als organismes de l'Estat, entre ells la JEC i el Tribunal Constitucional (TC), que tornin "a la raó del dret i surtin de la raó d'Estat" perquè, al seu parer, d'aquestes entitats esperen un altre tipus de comportament, conducta i ètica professional.

 

 

En ser preguntada per les notícies publicades sobre uns comentaris a Twitter d'un dels membres de la JEC, Carlos Vidal Prado, en contra dels independentistes, Budó ha respost que "no només és vergonyós, sinó que també és molt preocupant pel sistema democràtic". També ha explicat que no preveuen prendre accions des del Govern sobre la resolució de la JEC, i ha recordat que JxCat ja ha anunciat les seves decisions sobre aquesta qüestió.

 

Comentaris