El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Front Republicà resumeix en quatre punts els “mínims” exigibles a Sánchez
  • CA

 

El Front Republicà (FR) ha donat a conèixer aquest dilluns un manifest amb els quatre punts “irrenunciables” per negociar “qualsevol investidura o acord de pressupostos” amb l’Estat. Els quatre punts inclouen el “reconeixement de l’autodeterminació”, la “derogació de la reforma laboral del PP i l’article 135 de la Constitució”, la “derogació de la Llei mordassa i la fi de la repressió a la llibertat d’expressió”, i la “retirada del govern de l’Estat de l’acusació de totes les causes judicials obertes contra l’independentisme i el republicanisme”.

 

En un comunicat, el FR ha informat que la coalició —integrada per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya— exigeix també l'”alliberament dels presos polítics catalans, l’alliberament de la Tamara i els joves d’Altsasua i el lliure retorn dels exiliats”.

 

Així mateix, els d’Albano-Dante Fachin emplacen les forces “democràtiques” de l’Estat que signin el manifest i assumeixin els quatre punts que exposa “com a irrenunciables en qualsevol taula de negociació amb l’Estat”. Per FR, les quatre punts suposen els “mínims per una possible investidura de Pedro Sánchez”.

 

El manifest es pot trobar a la web alesnostresmans.cat. De moment, ja ha rebut el suport de Mireia Boya, Oriol de Balanzó, Jordi Matas, Marta Sibina, Jordi Alemany, Maria Jose Lecha, Jose Téllez, Antonio Baños, Ignasi Sabater, entre d’altres.

 

Fachin ha explicat en un vídeo els motius pels quals han fet públic el manifest.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa