El fiscal demana un any i mig de presó a Anglada per "incitar l'odi" en pamflets electorals

El líder de la formació racista i un regidor de Vic són responsables, segons la fiscalia ,d'atiar l'odi contra magrebins amb "acusacions injurioses" presents al material de campanya de les darreres municipals

El fiscal d'Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona ha demanat any i mitjà de presó i una multa de 4.860 euros per al líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, i per al regidor Joan Carles Fuentes per un delicte de provocació a la discriminació i odi per repartir 3.000 còpies d'un pamflet en 2007 que menyspreava el col·lectiu magrebí.

En el seu escrit, presentat avui al Jutjat d'Instrucció número 4 de Vic, el fiscal entén que el pamflet buscava suscitar entre la població sentiments d'"hostilitat, animadversió, menyspreu i tracte injustificadament desigual" contra el col·lectiu magrebí i, en particular, contra immigrants i persones que professen la religió musulmana.

Segons el fiscal, el regidor de l'Ajuntament de Vic per PxC Joan Carlos Fuentes va encarregar al maig de 2007, coincidint amb la campanya de les municipals, un total de 3.000 còpies d'aquest pamflet per distribuir-ho en les bústies de militants del partit. El fiscal constata que tant la confecció com la difusió d'aquest pamflet es va fer amb el coneixement i autorització de l'altre acusat, Josep Anglada, president del partit i regidor del consistori que en les passades eleccions al Parlament es va presentar com a candidat a presidir la Generalitat.

Anglada ja va declarar per aquest cas al maig del passat any davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Vic i es va desvincular del fullet i va dir que no tenia constància de la seva existència.

El polèmic fullet, en el qual el fiscal també aprecia un delicte de difusió d'idees injurioses, reprodueix les demandes d'un inexistent col·lectiu d'immigrants magrebins que demanen el vot, ja que ells no podien votar, per a partits com a ERC, PSC o CiU perquè els dispensaven un tracte de favor.

 
 

Comentaris