El Financial Times assenyala el deute català com una "feblesa" per Espanya

El rotatiu defensa la voluntat de Zapatero d'enfortir el govern espanyol en detriment de les autonomies

El diari Financial Times considera que la debilitat de l'economia espanyola es deu més a les comunitats autònomes, que representen al voltant del 24% del deute públic de l'Estat, que al Govern espanyol i creu que el control del seu dèficit és "un mal de cap", no només per a Espanya, sinó també per a la zona euro.

El rotatiu posa com a exemple Catalunya, de qui recorda que el seu deute pendent és de 30.000 milions d'euros. L'article, però, obvia el dèficit fiscal català, que és un 10% de la seva riquesa i suposa una pèrdua de 20.000 milions d'euros l'any.

En el seu espai d'opinió "The Lex Column", el diari es pregunta on recau exactament "el dolor a Espanya", ja que creu que és "difícil" identificar on la vulnerabilitat del seu deute és més gran. En aquest sentit, destaca que Espanya està "altament descentralitzada" i el govern espanyol només representa el 76% de tot el deute públic del l'Estat.

El diari també assegura que la debilitat de l'economia espanyola "és més 'sub-sobirana' que sobirana", per la qual cosa no veu estrany que el Rodríguez Zapatero vulgui reafirmar els drets del Govern central. El Financial Times entrevista avui a Zapatero, que assegura en les seves pàgines que "actuarà" si les autonomies no compleixen els seus deures.

 
 

Comentaris