El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El ‘Financial Times’ adverteix a Rajoy que “es queda sense marge” per intervenir a Catalunya
  • CA

 

El Financial Times critica l’actitud immobilista del govern de Rajoy i l’adverteix que es queda sense temps per aturar la crisi política a Catalunya. El diari britànic, en un article que signa el cap d’internacional, David Gardner, afirma que a hores d’ara “una oferta de millora fiscal autonòmica podria ser massa poc i arribar massa tard” i apressa el president espanyol a intervenir-hi. “En política la dita que diu més tard que mai no serveix”, assenyala, i afegeix que els dos partits “postfranquistes”, PP i PSOE, proposen alternatives a 10 setmanes del referèndum d’independència anunciat pel govern català.

 

L’article recorda que tot va canviar amb la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia, una decisió, diu Gardner, “que sempre va semblar més política que legal”. A més, afirma que la principal errada del govern espanyol ha estat deixar en mans de la justícia espanyola decisions que havien de ser polítiques: “Els secessionistes mai no van superar més del 47 per cent, però totes les sentències (del TC) ajuden a la seva causa. Els jutges són escuts contra un problema polític que els càrrecs polítics tenen el deure de resoldre”. 

 

L’article repassa les diferències substancials entre la gestió que ha fet el govern espanyol de les demandes basques i catalanes, i recorda com durant dècades Catalunya ha reclamat un Corredor Mediterrani que l’Estat espanyol no ha executat “malgrat que la UE ha identificat com un eix comercial prioritari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa