El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El feixista que s’ha fotografiat amb Colau és germà d’un regidor del PP
  • CA

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha trobat amb la desagrable sorpresa que un dels convidats als actes oficials de La Mercè que es va voler fotografiar amb ella és Ignacio Mulleras Vinzia, germà del portaveu adjunt del grup municipal del PP de Barcelona, Javier Mulleras. Fins aquí, tot normal, si no fos perquè Ignacio té una llarga militància en l’extrema dreta i les idees neonazis, a més d’haver militat a la xenòfoba Plataforma per Catalunya a Olot. De moment, es desconeix si ha estat el seu germà qui l’ha convidat als actes oficials, tot i que és l’opció més raonable per explicar la presència d’Ignacio Mulleras en actes oficials del consistori liderat per Ada Colau.

 

El currículum de Mulleras inclou haver estat candidat de Juntas Españolas a les eleccions el 1988 amb aquest partit, però també ha passat pel partit d’ideologia feixista Democracia Nacional, on va arribar a ser-ne el secretari i hi ha ser fins el 2009, i altres grupuscles de l’anticatalanisme més ultra. Mulleras s’ha declarat  en diverses ocasions admirador de Le Pen i Blas Piñar. I pel que fa a la seva militància a PxC, va ser investigat, amb dos dirigents més de PxC, per haver presumptament ordit un pla per emborratxar l’aleshores president del partit, Josep Anglada i fer-li patir un accident, després que aquest els expulsés del partit. Mulleras va estar implicat en una querella per temptativa d’homicidi i danys i lesions contra Josep Anglada, però finalment el jutge només va imputar els seus dos companys de partit però no a ell.

 

Colau ha hagut de respondre a través de Twitter a les crítiques que li arribaven per haver-se fet la foto amb Mulleras. L’alcaldessa ha dit que era un familiar d’un regidor i que desconeixia la seva adscripció ideològica. La pregunta que cal fer-se és si els responsables de protocol de l’Ajuntament de Barcelona haurien d’haver revisat la llista de noms dels convidats, malgrat que es doni per fet que els regidors o persones amb dret d’invitació són responsables en aquest sentit. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa