El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El director del CNI, entre els 39 militars en actiu que van entrar a l’Exèrcit abans de la democràcia
  • CA

 

 

El mes d’abril d’enguany encara hi havien un total de 38 membres de les Forces Armades espanyoles que van ingressar abans de l’arribada de la democràcia. Un llistat al que s’hi ha d’afegir l’actual director del Centre Nacional d’Intel·ligència, el general de l’Exèrcit Félix Sanz Roldan, que porta dirigint els serveis secrets espanyols des de l’any 2009. 

 

Segons ha explicat el ministeri de Defensa per escrit al perspicaç senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, es mantenen en actiu 38 membres de les Forces Armades que van ingressar avbans del 1979. Concretament, 23 són oficials i 15 pertanyen a l’escala de suboficials.

 

D’aquests 5 hi van entrar l’any 1976, 7 el 1977 i 26 durant el 1978.  Pel que fa a les destinacions, 15 estan a les files de l’Exèrcit de Terra, 7 a l’Armada i 12 a d’altres organismes i un no tenia assignat un destí concret. 

 

 

Pel que fa al general de Brigada responsable del CNI i amb càrrec de Secretari d’Estat,Sanz Roldán, nascut el 1945, va ingressar a l’Acadèmia General Militar el setembre de 1962. Curiosament, en el nou organigrama del govern de Pedro Sánchez, el Centre Nacional d’Intel·ligència passa del ministeri de Presidència al ministeri de Defensa on hi va estar fins el 2016. Felix Sanz dependrà ara de Margarita Robles.

 

 De fet, Sanz Roldan té mandat fins el 2019 i de moment no s’albira un successor clar després que la seva número dos, Beatriz Méndez de Vigo va canviar de cop i volta de destinació tot marxant a l’ambaixada espanyola a Pequín. 

 

La carrera militar de Sanz Roldán és àmplia fins arribar a ser Cap d’Estat Major de la Defensa (JEMAD). Durant la seva etapa com JEMAD es va aprovar la Directiva de Defensa Nacional, la Llei de Defensa Nacional i la Llei de Tropa i Marineria. Així mateix, es va crear la Unitat Militar d’Emergències (UME) i el Centre d’Intel·ligència de les Forces Armades (CIFAS).

La resposta oficial del ministeri de Defensa sobre els efectius militars
La resposta oficial del ministeri de Defensa sobre els efectius militars | QS

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa