El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Francisco de la Torre sospesa deixar Cs per discrepàncies amb Rivera
  • CA

El diputat de Cs i responsable de fiscalitat al Comitè Executiu de la formació, Francisco de la Torre, sospesa abandonar el partit fruit de la seva discrepància amb l’estratègia d’Albert Rivera d’assolir acords amb la dreta . De la Torre ho ha apuntat a Twitter aquest dilluns coincidint amb un Comitè Executiu de Ciutadans on la cúpula del partit d’Albert Rivera ha acordat engegar el procés per a l’ampliació de la direcció de Podem després de la sortida de diversos membres crítics. El propi Francisco de la Torre ha escrit al seu mur de Twitter que està “reflexionant” sobre el seu futur i la seva participació al projecte”. “En aquest moment encara no he pres cap decisió”, conclou.

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha apuntat que divendres va parlar a De la Torre i “no” li va presentar la dimissió, sinó que únicament li va dir -segons Villegas- que estava “en un període de reflexió”. De la Torre, que es va integrar al partit com a número dos de la formació a la llista per Madrid a les eleccions del 2015, forma part del sector crític que retreu al líder de Ciutadans la seva deriva cap a la dreta i la negativa a assolir acords amb el PSOE o una possible abstenció per facilitar la investidura de Pedro Sánchez. 

La seva sortida se sumaria a la d’altres membres destacats de Ciutadans com l’exportaveu econòmic del partit, Toni Roldán, un dels fundadors de la formació taronja, Xavier Pericay, i l’eurodiputat Javier Nart. No ha abandonat un altre membre del sector crític, Luis Garicano, que es queda a la formació per provar de redreçar el rumb de la formació des de dins. 

Ampliació de l’executiva

Villegas també ha anunciat que el 29 de juliol hi ha un Consell General de Ciutadans a nivell estatal amb la idea de “fer una valoració de final de curs i una reforma dels estatuts” després de les marxes de tres membres de la direcció encapçalats per Toni Roldán. En aquesta executiva s’aprovarà una ampliació de l’òrgan de direcció de Cs que passarà de tenir 40 membres a 50. “Els òrgans del partit s’han d’adaptar al creixement tan en nombre de persones com en responsabilitat del partit i es plantejarà una reforma estatutària per ampliar el Comitè Executiu de 40 persones a un màxim de 50”, ha dit Villegas Segons Villegas, “un partit que creix també es mereix uns òrgans a l’alçada”. Segons Villegas, no hi haurà reformes de caràcter disciplinari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa