El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Defensor del Pueblo desinfla el ‘globus’ de l’adoctrinament a les escoles
  • CA

El Defensor del Pueblo espanyol va rebre al llarg del 2018 un total de 26 queixes per adoctrinament en escoles públiques catalanes, segons ha confirmat aquest dimarts Francisco Fernández Marugán, que ocupa el càrrec en funcions, durant la presentació de l’informe anual d’aquest institució. La xifra suposa una reducció respecte el 2017, quan se’n van recollir un total de 28, un número que el mateix Defensor considera baixa.

“El nombre de queixes era reduït. Llavors era reduït i ara, si és el mateix, també és reduït”, ha apuntat. Segons ell, “hi ha qüestions que es debaten en el si de la societat espanyola” sens que, després, “hi hagi molta gent que es queixi”.

Malgrat tot, Marugán recorda que els poders públics “han de respectar el principi de neutralitat ideològica prop d’una societat pluralista”, i considera que és “incompatible amb la presència en els edificis públics de símbols propis d’una ideologia”.

Des del Parlament de Catalunya, la diputada de Cs Sonia Sierra ha considerat que amb l’informe presentat aquest dimarts el Defensor del Pueblo “dóna la raó” al partit taronja pel que fa a “l’ús partidista de l’escola catalana”. Sierra ha afirmat que Cs ha de recórrer al Defensor del Pueblo perquè el Síndic de Greuges “no fa mai cas d’aquest tipus de reclamacions” perquè “està més ocupat en defensar els polítics separatistes”. La diputada ha reclamat més recursos per a la inspecció educativa de l’Estat per atendre aquesta qüestió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa