El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El currículum de Carina Mejías ja estava inflat al web de Cs el 2015
  • CA

 

En temps en què els currículums dels polítics estan en entredit després de conèixer-se irregularitats en l’obtenció de màsters i titulacions en diversos casos, es coneixia també que la cap del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, ??Carina Mejías, presumia d’un màster i un postgrau inexistents. El diario.es destapava que la política de Ciutadans ni té un postgrau en Dret de Fundacions a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ni té un màster en Dret Concursal a la Universitat de Vic (UVic), informació que constava al seu perfil de regidora al web de l’Ajuntament de Barcelona. En realitat, només es tracta de dos cursos de cinc i tres crèdits, respectivament.

 

Al web de Cs l’any 2015 i 2016 ja hi apareixia el currículum inflat de Carina Mejías, fet que Cs negava | El Món

 

Ciutadans explicava la confusió en un comunicat assegurant que Mejías “va delegar” la redacció del seu currículum a una persona que ja no forma part del seu equip. Però l’explicació no és del tot certa: “Aquests dos últims no apareixen al web del partit ni tampoc al perfil de Linkedin de Mejías, perquè són cursos d’especialització post-universitaris”. Però el Món ha pogut comprovar que el currículum de Mejías ja estava inflat l’any 2015 al web de Ciutadans i no només al del consistori, on es destaca un Màster en Dret Concursal, com es pot veure a la imatge.  El web Internet Archive és un servei que permet guardar informació i captures de webs de forma cronològica. I quan s’introdueix l’apartat de Cs de l’Ajuntament de Barcelona, apareixen diferents captures cronològiques. De les primers que apareixen n’hi ha una de 2016, on ja es veu el Màster i el postgrau falsejat al currículum de Carina Mejías.

 

Web de Cs del 2015, amb Carina Mejías i un màster fals al seu currículum | El Món

 

Les captures registrades el gener del 2018 i el març de 2018 encara contenen el currículum inflat, que ha desaparegut després de la denúncia de Eldiario.es. És a dir, que Ciutadans no va dir la veritat quan va donar les explicacions sobre per què el currículum de la regidora de l’Ajuntament de Barcelona contenia dues titulacions que mai no ha cursat.  

 

El currículum ampliat de Carina Mejías abans de ser rectificat | El Món

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa