El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Constitucional anul·la les partides pressupostàries per al referèndum
  • CA

 

 

No han passat ni 24 hores de la presentació de la llei del referèndum que el Govern ha rebut una resposta des de Madrid. El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat la suspensió de totes les partides pressupostàries de la Generalitat que puguin estar destinades al finançament del referèndum. Segons han informat fonts del tribunal, el ple ha estimat parcialment el recurs presentat pel Govern el passat 4 d’abril contra la Llei de pressupostos de Catalunya. Així, es donen per nul·les les partides específiques, així com la disposició addicional 40, que preveu el finançament d’un referèndum, si finalment es destinen a la celebració del referèndum que el president de la Generalitat ha anunciat que se celebrarà el proper 1 d’octubre.

La disposició addicional 40 sota el títol “mesures en matèria d’organització i gestió el procés referendari” engloba les dues esmenes explícites sobre el referèndum aprovades en el ple dels pressupostos d’aquesta setmana.  L’apartat 1 estableix que “el Govern, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, ha d’habilitar les partides per garantir els recursos necessaris en matèria d’organització i gestió per fer front al procés referendari sobre el futur polític de Catalunya“. Es tracta de l’esmena presentada per la CUP que es va aprovar amb els vots de JxSí i que, a diferència del text original, no fa esment a la legislació vigent en el moment que es convoqui el referèndum.

 

L’apartat 2 de l’addicional 40 diu que “el Govern, dins les possibilitats pressupostàries, ha de garantir la dotació econòmica suficient per a fer front a les necessitats i els requeriments que es derivin de la convocatòria del referèndum sobre el futur polític de Catalunya, acordat en l’apartat I.1.2 de la Resolució 306/XI del Parlament de Catalunya, amb les condicions establertes en el dictamen 2/2017, del 2 de març, del Consell de Garanties Estatutàries”. És a dir, fa referència a l’aposta d’intentar un referèndum acordat que el Parlament va aprovar en el passat debat de política general.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa