El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El cònsol dels EUA a Barcelona va dir que "Montilla no podrà controlar Carod i Saura" segons Wikileaks
  • CA

Les filtracions que el portal Wikileaks segueix difonent parlen de Catalunya un cop més. Segons publica el diari El País, el cònsol dels Estats Units a Catalunya va mostrar-se preocupat el 2006 per la reedició del tripartit. El diplomàtic tenia dubtes que José Montilla pogués “controlar” a Joan Saura i Josep Lluís Carod-Rovira.

En el document s’assegura que “hi ha pocs dubtes de l’ètica i treball de José Montilla” però adverteix de possibles desavinences internes durant la legislatura. “Montilla tindrà poc temps per disciplinar i reconstruir el tripartit. Els mitjans de comunicació ja estan buscant senyals de discòrdia”, afegeix.

Segons la previsió de la diplomàcia nord-americana Saura i Carod serien “agents desestabilitzadors”. De Carod se’n diu que és un “provocador” i un “polític espinós” a part de recalcar que no sap parlar l’anglès. L’informe consular recorda alguns episodis com la reunió amb membres d’ETA a Perpinyà i assegura que la ciutadania pot veure amb mals ulls la despesa en oficines a l’exterior.

Del conseller d’Interior sortint, Joan Saura, se’n lamenta que treiés a Joan Unió del capdavant dels Mossos d’Esquadra, es repassen alguns problemes d’ordre públic com les manifestacions d’estudiants i l’ús de càmeres de seguretat a les comissaries dels Mossos. Aquesta darrera mesura rep l’aprovació del cònsol dels Estats Units.

Les conclusions del document també citen l’oposició en veu del president de Foment del Treball, Joan Rosell. Rosell, considerat un “insider” del PP per la diplomàcia dels EUA, treu ferro a l’enuig de CiU pel segon tripartit i assegura que la federació no sabotejarà les iniciatives del PSOE a Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa