El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El conseller Vila veu la sentència del TC un “nou despropòsit”
  • CA

 
 
 
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha qualificat de “nou despropòsit” la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. Vila ha recordat que a Barcelona és difícil que hi puguin tornar a haver espectacles taurins, perquè les ordenances municipals els prohibeixen. El conseller ha volgut extreure el debat de l’espanyolitat de les corrides, i més aviat ha apuntat que hi ha una “nova espiritualitat”, sobretot entre els joves, tant de Catalunya com de l’Estat, que fa sentir “incomoditat” davant d’espectacles que impliquen violència.
 
 
 
El conseller ha considerat que a Catalunya aquest debat “està superat”, i ha apuntat que la ciutadania, especialment la franja més jove, ja no entén que hi pugui haver espectacles que impliquin violència. “És d’un altre període històric”, ha afirmat per referir-se a la corrida de toros.

  

 

 
 
Més enllà d’això, Vila ha explicat que el que ara ha de preocupar al Govern és “què fem amb la Monumental”, i ha apostat perquè, al costat de la propietat, puguin reconvertir la plaça de toros de Barcelona en “un gran equipament cultural”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa