El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El conseller Calvet celebra el “contrapoder” de l’ANC perquè “tensa els polítics”
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha celebrat el paper de “contrapoder” de l’ANC perquè fa “tensar els polítics”. En una entrevista a RAC1, Calvet s’ha distanciat de les crítiques del republicà Joan Tardà a l’Assemblea i ha considerat que “malament aniríem si tot es dictés només des dels governs”. “La riquesa que tenim és que hi ha entitats que vetllen i que fan de contrapoder”, ha argumentat Calvet, que diu que li sembla “perfecte” que l’ANC digui en un moment determinat ‘Posi les urnes’ o que cal mobilitzar-se de cara a les sentències.

El conseller ha emplaçat el moviment independentista a encarar les sentències del tribunal Suprem des de la “màxima unitat”, un valor que creu que representa JxCat. “Pot ser més tàctica, estratègica o gestual, ho veurem quan arribin les sentències”, ha expressat Calvet, que veu necessari “no perdre la tensió de la societat davant la injustícia dels presos”. 

A més, ha explicat que la via unilateral “ja es va fer el 2017” i es va veure “què hi ha a l’altra banda del mur”. Per això ha considerat que la confrontació “ha de ser intel·ligent” i ha de passar per fer-se “forts” a les institucions mentre que s’avancen en les solucions dels problemes quotidians.

Sobre l’endreça de l’espai postconvergent, Calvet ha esquivat respondre si li agradaria liderar JxCat i s’ha limitat a dir que aportarà tota la seva experiència, coneixement i ganes al debat. Pel que fa als presos, Calvet ha explicat que des del seu espai es reconeix el seu lideratge, com el de l’expresident Carles Puigdemont des de Bèlgica. Calvet també ha desitjat que hi hagi un “govern valent” a l’Estat que ho vulgui afrontar mitjançant el diàleg i la negociació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa