El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Consell Nacional de la Joventut aprova una resolució a favor de l’1-O
  • CA

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), plataforma que agrupa 88 associacions juvenils catalanes, ha aprovat aquest dissabte en Assemblea Extraordinària la resolució “Participar és l’únic motor de canvi” a favor del referèndum anunciat pel Govern de la Generalitat pel proper 1 d’octubre. Amb l’aprovació d’aquesta resolució, el CNJC es compromet a fer una crida a la participació juvenil en el referèndum i a acceptar el resultat del mateix.

La resolució aprovada demana al Govern de la Generalitat que la celebració del referèndum compleixi sens falta tres garanties democràtiques: el dret a debat, l’existència d’un cens previ i la realització d’una campanya informativa. Així mateix, el Consell emplaça als governs de l’Estat espanyol i Catalunya a seguir fent “un esforç negociador fins l’últim dia per tal d’arribar a un acord”.

 

El text va en consonància amb posicionaments anteriors del CNJC. El 2016, durant l’Assemblea General Ordinària, el Consell ja va aprovar un posicionament on es demanava que qualsevol canvi de l’actual marc jurídic i polític fos portat a consulta per part de la ciutadania de Catalunya en sufragi universal. 

Vot als 16 anys, l’assignatura pendent

 

Malgrat el suport explicitat, el CNJC remarca en la seva resolució la necessitat de seguir treballant per aconseguir que en futures convocatòries electorals es reconegui el dret a vot a partir dels 16 anys i el de les persones migrades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa