El Consell Executiu ratificarà data i pregunta en una reunió extraordinària

Puigdemont i Junqueras faran una compareixença des del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat acompanyats dels consellers i diputats de JxSí i la CUP

 

 

 

El Consell Executiu es reunirà demà de manera extraordinària a les 9.30h per ratificar col·legiadament la data la pregunta del referèndum. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, seran els encarregats de fer l'anunci  des del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Estaran acompanyats dels consellers de l'executiu i dels diputats de JxSí i la CUP.

 

 

Puigdemont ha estudiat "personalment i sense que s'hagi establert una negociació convencional" amb les forces independentistes que donaran suport a la convocatòria, quina és la pregunta més adient per al referèndum que celebrarà Catalunya en els propers mesos, si no hi ha canvis o sorpreses d'última hora, o bé l'1 d'octubre o el 8 d'octubre. Ho ha fet "sondejant" el seu entorn polític més proper de Palau, i també al PDeCAT, a ERC i a la CUP, així com a les entitats de la societat civil, demanant-los el seu parer sobre algunes propostes de pregunta.

 

 

En tot moment, però, com assenyalen a El Món diverses fonts coneixedores d'aquest procés de consulta, el president ha deixat clar que "la formulació de la pregunta és una potestat exclusiva de Carles Puigdemont que, precisament per aquesta raó, ha volgut mantenir en secret la formulació exacta de la pregunta per evitar pressions i filtracions".

 

Comentaris