El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Consell Executiu es reuneix per primera vegada després de la crisi de Govern
  • CA

 

 

El Consell Executiu s’ha reunit per primera vegada aquest dimarts després de la crisi de Govern de la setmana passada, que va provocar la sortida de Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz, que van ser substituits per Jordi Turull com a portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Joaquim Forn com a conseller d’Interior i Clara Ponsatí com a consellera d’Ensenyament. Està previst que en la reunió d’avui el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva demanin el permís per poder comprar les urnes per tal que els catalans puguin votar i decidir sobre el futur polític de Catalunya el proper 1 d’octubre. De fet, aquest mateix dimarts el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat el traspàs de les competències de l’àrea de processos electorals a Vicepresidència, és a dir, a Junqueras.

La compra d’urnes la va iniciar la Conselleria de Governació el mes de maig, i després d’iniciar un procediment públic el concurs va ser declarat desert el passat 27 de juny perquè cap de les dues empreses licitadores va superar els tràmits. El mateix Executiu va aclarir que declarar desert el concurs no li impedia adquirir les urnes, ja que tenia més vies per fer-ho com la compra directa, i aquest dimarts el Consell Executiu farà el primer pas per reprendre aquesta adquisició. El concurs organitzat per Governació va suposar una querella a la consellera, Meritxell Borràs, i al seu ex-número dos en el departament i actual director del gabinet jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve.

 

Divendres passat, en presentar la remodelació del Govern juntament amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el mateix Junqueras va explicar que assumirà la compra d’urnes però va assenyalar que tots els membres del Govern en seran “corresponsables”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa