El Consell de Ministres nomena Àngel Ros ambaixador d'Espanya a Andorra

Renunciarà en les pròximes hores a l'alcaldia de Lleida, un cop sigui efectiu amb la publicació del Reial Decret al BOE

 

El Consell de Ministres ha nomenat aquest divendres l'encara alcalde de Lleida, Àngel Ros, com a nou ambaixador d'Espanya a Andorra. Un cop oficialitzat el nomenament, Ros haurà de deixar a l'alcaldia, així com a l'acta de regidor a la Paeria. Tot sembla indicar que presentarà la seva renúncia per escrit aquest mateix dissabte, un cop surti publicat al BOE el seu nomenament com a ambaixador espanyol al Principat d'Andorra. En un termini màxim de deu dies tot i que molt probablement serà durant aquesta pròxima setmana, la Paeria celebrarà un Ple per donar compte de la renúncia de Ros, presidit per la primera tinenta d'alcalde Montse Mínguez, que esdevindrà alcaldessa en funcions. Posteriorment i abans dels següents deu dies hàbils s'haurà de convocar un Ple extraordinari, en què s'escollirà el regidor socialista que rellevarà Àngel Ros a l'alcaldia de Lleida. Els tinents d'alcalde Fèlix Larrosa i Montse Mínguez són, ara per ara, els noms amb més opcions, tot i que l'agrupació local del PSC i el partit tindran la darrera paraula.

 

 

Un cop nomenat com a nou ambaixador d'Espanya a Andorra i publicat el nomenament al BOE, Ros presentarà la seva renúncia per escrit a l'alcaldia de Lleida, així com a l'acta de regidor de la Paeria. Aquesta haurà de ser acceptada formalment en Ple, que s'haurà de celebrar en el termini màxim de deu dies després de la presentació de la seva renúncia, i que serà presidit per l'actual primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, qui assumirà temporalment les funcions d'alcaldia. Així mateix, la sessió també servirà perquè prengui possessió com a nou regidor de la Paeria en número 9 de la llista del PSC, Joan Queralt, que durant els dos primers d'aquest mandat va presidir la Comissió de l'Horta. 

  

 

 

 

 

L'elecció del nou alcalde es farà en un nou Ple que s'haurà de dur a terme durant els pròxims deu dies hàbils, després de l'acceptació per part de la Paeria de la renúncia de Ros. Poden optar a l'alcaldia tots els regidors que van encapçalar les respectives llistes electorals tot i que difícilment cap d'ells obtindrà la majoria absoluta, fet que permetrà que el PSC mantingui l'alcaldia de Lleida en haver estat la formació que va obtenir més vots en les municipals del 2015. 

  

 

 

 

 

Caldrà veure, però, qui acaba sent finalment el candidat dels socialistes, si és Montse Mínguez com a número dos de la candidatura del PSC i primera tinent d'alcalde, o bé si aquesta renuncia a l'alcaldia en benefici de Félix Larrosa, tercer de la candidatura i segon tinent d'alcalde, qui, a hores d'ara, sembla que compta amb més suports, tant per part del partit com de la militància local. Tot i això, en cas de no renunciar, Mínguez seria la candidata socialista i, per tant, es convertiria en la nova alcaldessa de Lleida, pel fet de passar a esdevenir la número u del PSC a la Paeria arran de la renúncia d'Àngel Ros. 

  

  

Fons del PSC han indicat que, un cop oficialitzat el nomenament d'Àngel Ros com a ambaixador espanyol a Andorra, la formació posarà en marxa els mecanismes previstos per escollir la persona que haurà de prendre el relleu al capdavant de la Paeria. Per això, la militància es pronunciarà en una assemblea, malgrat que en darrer terme serà el partit que acabi prenent la decisió definitiva.

 

 
 

Comentaris