El Consell de Joventut denuncia que l'Estat els ha vetat en un fòrum de les NU

El Consell Nacional de la Joventut Catalana havia de participar en l'ECOSOC Youth Forum

 

 

 

El Consell Nacional de la Joventut Catalana (CNJC) ha denunciat que quatre dies abans de la celebració de l'ECOSOC Youth Forum, el govern espanyol els va denegar l'assistència. El vet de l'executiu també va afectar membres de la delegació catalana de joventut. "Ens han negat la participació sota el pretext que és competència de l'Administració General de l'Estat la tria de la composició de les delegacions que hi assisteixen, ja que es tracta de relacions internacionals, afegint que cap altra Comunitat Autònoma havia demanat assistir-hi i que no podien tenir clara la nostra agenda i objectius allà". 

 

 

A l'acte hi estaven convidades tota mena de representants juvenils, responsables polítics de joventut, membres de la societat civil i del sector privat que tracten temes de joventut. L'ECOSOC Youth Forum, enguany celebrat els dies 8 i 9 d'abril a Nova York, és un espai on joves d'arreu del món poden debatre i compartir idees sobre problemàtiques i reptes que afecten al jovent, teixir aliances i construir plegades solucions. Enguany, sota el lema "Empowered, Included and Equal", s'ha parlat de temes que van des de l'apoderament juvenil a l'emancipació econòmica i laboral, passant pels drets de les joves exiliades i refugiades que migren soles als nostres territoris o les noves formes de participació que tenim. Un dels objectius és contribuir, des de la perspectiva juvenil, al debat que tindrà lloc properament a les Nacions Unides sobre l'Agenda 2030 i els acords referents al canvi climàtic.

 

 

"Tots aquestes temes formen part del nostre pla de treball, de les preocupacions del jovent i de l'associacionisme a Catalunya", manifesten des de la CNJC i per aquest motiu consideren que la seva presència a l'acte hauria estat "beneficiosa per a tothom". Així doncs, demanen a l'Estat que no només possibiliti sinó que fomenti la participació d'entitats juvenils catalanes i d'arreu del territori en espais internacionals rellevants per als joves.

 

 
 

Comentaris