El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Congrés recapta més de 110.000 euros amb la venda de mòbils i tauletes dels diputats
  • CA

El Congrés ha recaptat una mica més de 110.000 euros per la venda dels mòbils iPhone d’última generació i les tauletes electròniques iPad que han adquirit els diputats que van decidir quedar-se els terminals al final de la legislatura. A l’inici de cada legislatura, la Cambra posa a la disposició dels diputats un mòbil i una tablet per a ajudar-los en la seva labor parlamentària, però en deixar l’escó han de retornar-los o, si ho desitgen, adquirir-los per al seu ús personal previ pagament una quantitat.

 

En una de les últimes reunions de la passada legislatura, la Mesa de la Diputació Permanent que presidia Ana Pastor va fixar els preus per a aquesta ‘revenda’. En concret, va decidir oferir els iPhone 6 per un muntant de 125 euros, la versió 7 per 300 euros i la més recent (iPhone 8) per 717,89 euros, una vegada descomptada l’amortització dels anys d’ús. En el cas de les tauletes iPad, que portaven en ús més temps, va posar un preu fix de 175 euros.

 

Segons les dades oficials de la Cambra facilitats a Europa Press, un total de 244 parlamentaris, gairebé 70 per cent de total, es van quedar amb les tauletes que van rebre de la Cambra en l’anterior legislatura. D’aquestes 244 tablets, 102 les van comprar diputats del PP; 55 del PSOE; 47 d’Units Podemos; 19 de Ciutadans, 12 del Grup Mixt; 6 d’Esquerra Republicana (ERC); i 3 del PNB. Per aquestes vendes el Congrés ha recaptat un total de 42.700 euros. Per part seva, un total de 120 parlamentaris (el 34 per cent) van decidir quedar-se els mòbils d’última generació del Congrés a canvi de pagar la quantitat fixada per la Mesa per a cada model, dels quals 46 van ser del PP; 25, del PSOE; 33, d’Units Podemos; 9, del Grup Mixt; 4, d’ERC; 3, de Ciutadans i cap del PNB. L’import total recaptat pels mòbils va ser de 67.534,87.

 

La recaptació global de més de 110.000 euros dispara les xifres de les anteriors legislatures, principalment pels nombrosos diputats que han deixat la Cambra després de les eleccions generals, amb una renovació del Ple del 60%, però també pel preu de compra, més alt que el que es va fixar en 2016. De fet, després de les eleccions generals de 2016, el Congrés només va recaptar 5.886,47 euros pels mòbils i tauletes venuts, però cal tenir en compte que aquella legislatura a penes havia durat cinc mesos, molts dels diputats repetien en el càrrec i no se’ls va facilitar un kit tecnològic d’estrena.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa