El Congrés aprova que Catalunya tingui una 'participació determinant' a El Prat

El Prat tindrà llibertat tarifària i podrà individualitzar la seva gestió respecte altres instal·lacions a l'Estat

El Congrés dels Diputats ha aprovat una moció d'ERC pactada amb PSOE i CiU per tal que en el futur model de gestió aeroportuària Catalunya pugui tenir una "participació determinant" en la gestió de l'aeroport del Prat. La moció ha comptat amb el suport de tots els partits tret del PP que ha votat en contra i el PNB que s'ha abstingut. El text contempla la "participació determinant" dels governs autonòmics i les administracions territorials en la gestió dels aeroports.

Així mateix, estableix que els aeròdroms la gestió dels quals sigui objecte de concessió, com el Prat, disposin de "llibertat" tarifària sense més limitació que la que fixin les directives europees, segons ha anunciat el portaveu d'ERC, Joan Ridao, qui ha qualificat d'"històric" un acord que reforça el paper de la Generalitat.

Així mateix, la iniciativa fixa que el règim de contraprestació estigui basat en un sistema "preus privats" en tots els serveis que no siguin considerats prestacions patrimonials públiques, per garantir la lliure competència entre els diferents gestors. Aquests preus es fixaran sota un règim de consulta, transparència i no discriminació.

Això implica que s'establirà un sistema de prestacions patrimonials públiques que permeti als gestors aeroportuaris una major capacitat d'individualitzar i singularitzar la gestió per a cada aeroport a partir de la capacitat que se li atorgarà als gestors per proposar descomptes, recàrrecs i bonificacions individualitzades per a cada aeroport sobre les tarifes públiques.

 
 

Comentaris