El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona mantindrà la “neutralitat” en el procés
  • CA

La nova degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab), Eugènia Gay, ha assegurat que la institució es mantindrà imparcial en el procés: “El col·legi montindrà una neutralitat constant en aquest àmbit. Tenim serioses conviccions que el col·legi no pot posicionar-se”. Gay ha deixat clar quina serà la posició de la institució que representa a tots els lletrats barcelonins després d’haver pres el relleu d’Oriol Rusca al capdavant de l’Icab: “Nosaltres som advocats. No hem de polititzar la institució“.

Ha recordat que l’Icab està integrat per advocats de totes les sensibilitats polítiques i que “juristes de reconegut prestigi” han fet interpretacions oposades sobre les lleis pel que fa al procés independentista i, per això, creu que ella no ha d’alçar la veu a favor d’uns o d’altres. Això sí, ha demanat que es respecti la legalitat i en la mesura del possible la Constitució, i considera que així es farà: “Entenc que serà així i que no hi haurà comportaments d’altres tipus. Ara, on vol arribar cadascun dels partits no li competeix a la institució. Cadascun d’ells ha d’assumir després les conseqüències“.

 

La nova junta directiva de l’Icab, que Gay encapçala, es va oferir a intervenir en el conflicte entre el Govern de l’Estat i la Generalitat, però la degana veu difícil fer-ho: “Si ells tampoc tenen la voluntat és evident que la nostra proposta queda buida de contingut. Però el col·legi segueix amb les portes obertes per a un diàleg entre les parts”.

Un dels primers objectius que Gay té al capdavant de l’Icab, segons ha explicat, és aconseguir que s’estableixi “un protocol d’actuació” amb la Conselleria d’Interior de la Generalitat perquè els Mossos d’Esquadra lliurin els atestats als advocats quan hi ha un detingut. “No pot ser que els advocats siguin anomenats -quan hi ha un arrest-, que arribin a comissaria i no se’ls faciliti cap tipus de documentació”, ha lamentat la degana, recollint una crítica generalitzada dels lletrats envers els Mossos, i recordant que amb altres cossos policials no tenen tants problemes en aquest aspecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa