El CNI tenia l'imam de Ripoll com a confident fins al 17-A, segons 'Público'

El diari mostra un correu electrònic on hi hauria comunicacions dos mesos abans de l'atemptat

El CNI tenia l'imam de Ripoll com a confident fins als atemptats i coneixia les activitats de la cèl·lula, segons el diari 'Público'. El mitjà aporta un correu electrònic on hi hauria comunicacions dos mesos abans del 17-A, i assegura també que no va ser fins al matí següent de la massacre quan es va esborrar del registre central de fonts del CNI la fitxa de Abdelbaki es Satty. També mostra un informe on s'explica un viatge a Basilea per comprar un vehicle de segona mà a finals del 2016. Segons 'Público', això demostra que els serveis secrets seguien els moviments dels membres de la cèl·lula.

El mitjà mostra el correu '[email protected]', que seria el que utilitzarien l'imam i el CNI per comunicar-se, a través de la tècnica de la 'bústia morta'. Els correus no s'envien, sinó que es deixen com a esborrany. Per llegir-los cal entrar al correu amb les claus corresponents. El fet de no enviar res fa que la comunicació no deixi rastre. Segons explica 'Público', la contrasenya del correu es va trobar en un paper manuscrit trobat entre les restes del xalet d'Alcanar i era PEREJUAN18. Hi havia dos missatges a la carpeta d'esborranys i l'última modificació de la configuració del compte és de març del 2017. El primer missatge és del 24 de maig del 2017 i diu: "Veig que has pogut entrar, només has de deixar escrit un missatge com aquest com a esborrany i jo el llegiré. Ja pots començar a escriure coses. Gràcies amic". El diari conclou que aquest missatge semblaria de l'agent del CNI que controla Es Satty i que aquest correu l'hauria creat ell per comunicar-se amb l'imam de Ripoll. 

El segon esborrany és del 19 de juny del 2017, uns dies més tard i apunta: "No tens res per escriure'm o és que no pots fer-ho. Avui és dilluns 19 de juny". Tot això succeeix mentre els membres de la cèl·lula fabriquen els explosius a Alcanar, extrem que confirma el testimoni de l'únic supervivent de la deflagració. 

D'altra banda, el mitjà mostra un informe on es fa seguiment dels moviments dels membres de la cèl·lula abans dels atemptats, al desembre del 2016, i assegura que el CNI coneixia la seva activitat de forma prèvia. Els serveis secrets, continua, coneixien els seus itineraris i mitjans de desplaçament i sabien amb anterioritat els seus plans. Entre els documents que mostra 'Público' hi ha un informe on explica que l'objectiu d'un viatge en concret era que Mohamed Hichamy comprés a Friburg, a Alemanya, un cotxe de segona mà, "fet que finalment no es va produir". Segons el diari, el CNI sabia el que els terroristes pretenien fer perquè estava escoltant el que parlaven entre ells. "En no comprar l'automòbil, es veuen obligats a buscar un mitjà de transport per a la tornada. Així, Mohamed Hichamy va contactar amb Younes Abouyaaqoub i li va sol·licitar que els reservés un vol de tornada", apunta aquest mateix informe. 

Un altre dels apunts del document subratlla: "En aquest trasllat utilitzen el vehicle utilitzat per a l'atemptat de cambrils, el titular del qual és Mohamed Aalla, però utilitzat amb freqüència per diversos membres de la cèl·lula per als seus desplaçaments entre Ripoll i Alcanar". Això permet concloure a 'Público' que el servei secret coneixia el continus trànsits per carretera entre Ripoll i Alcanar, i de fet assegura que seguia vigilant i controlant els terroristes fins al mateix dia de l'atemptat.

 
 

Comentaris (4)
Lluis Fa 7 mesos
Va ser segur una maniobra de l,Espanya mafiosa contra Catalunya
CNI Fa 7 mesos
El CNI treballava per a la unitat d'Espanya. Un atemptat potser impedirà el referèndum devien pensar! És molt greu, va morir gent innocent! Ei i això ho publica PÚBLICO, ahir OKdiario publicava que el mateix que blanquejava els diners de Joan Carles I, blanquejava ETA. Quina misèria d'Espanya. Encara hi ha algú que els defensi?
El meu nom és cosa meva Fa 7 mesos
Ves que no siguem davant les raneres terminals de l'estat espanyol.
Ferran Fa 7 mesos
Tenían al asesino en casa y lo engordaban y la Santamaría ni se enteraba. Lo cierto es que en esa época y después, nadie se enteraba de nada. Ni ella ni la que ahora está todavía buscando las urnas, ni Rajoy ni Zoido ni Fernández Diaz ESCANDALO DE TROUPE CIRCENSE DE SINVERGUENZAS¡¡¡ Lo único que hacían era ver por TVESPAÑOLA como los hijos de la Gran Pluta llamados piolines pegaban con las porras a los ciudadanos. *Como saben, Pluto tuvo un amor con una artista famosa llamada la G