El CNI i ex-alts càrrecs de la policia espanyola planten el Parlament

Estaven citats per la comissió que investiga els atemptats del 17 d'agost del 2017 | Seran convocats de nou per divendres vinent abans de traslladar el cas a la fiscalia

La Comissió d'Investigació sobre els Atemptats del 17 i el 18 d'Agost de 2017 esperava aquest dimarts la presència del nucli dur de la policia i intel·ligència espanyoles perquè aportessin el seu testimoni sobre l’atac que gihadista a Barcelona i Cambrils. Cap d’ells s’ha presentat. El president de la comissió, Jordi Munell, ha explicat que davant de la incompareixença se’ls convocarà per divendres una segona vegada. Si divendres no compareixen s’activarà el procés per demanar a la Mesa del Parlament que decideixi si portar el cas a la fiscalia, com s’ha fet en el cas de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santmaría i altres membres de l’anterior govern espanyol.

Els citats a comparèixer aquesta tarda eren el l'ex-cap de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote; el director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz Roldán; l'ex-cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gonzalo; el representant del Ministeri de l'Interior a la Junta de Seguretat de Catalunya, Diego Pérez de los Cobos; el director del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, José Luís Olivera Serrano, i l’ex-director general de la Policia Nacional, Germán López Iglesias.

 

A banda d’aquests responsables policials estatals, el Parlament també havia convocat en la mateixa sessió autoritats locals que sí es presentaran: el comissionat de Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens; el cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, i l’intendent major de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez i Sánchez.

La comissió també té previst rebre el director general d'Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls.

 

Comentaris (4)
Raimon de Penyafort Fa 5 mesos
Que Ñ continuï sent país membre de la UE ja té conya !! Es passen pel forro tot el que no els convé i aquí no passa res . Encara no han paït que a l'agost els mossos fossin capaços de desarticulat els terroristes jihadistes sense la col.laboracio dels " españoles " , ni ho han paït ni ho pairan . Ñ sempre ha estat al marge de la resta del món , segueix al S XIII .
Me paso el Parlament de los catalufos por los güevos Fa 5 mesos
Y no pasa náááááááááááááááá.
Jaja Fa 5 mesos
os imaginais a la pregunta , Donde estaban las urnas y papeletas?
666 Fa 5 mesos
ejPPaña és un estat canalla .
Si fos "canalla" tindrien un cert glamour... Fa 5 mesos
el que són realment: MISERABLES