El CNI, en mans de qui havia de trobar les urnes

Paz Esteban assumeix la direcció interina de la intel·ligència espanyola | La ministra de Defensa s’hi reunirà aquest dimarts

Després de 10 anys al capdavant del Centre Nacional d’Intel·ligència, el general Félix Sanz Roldan ha estat rellevat per ‘imperatiu legal’. Sanz no podia continuar en el càrrec prorrogat per un govern espanyol en funcions, -la llei no ho permet- i un cop cessat n’ha assumit el càrrec la seva número dos, Paz Esteban, una veterana de la intel·ligència espanyola. Una presidència interina força discutida en la direcció del CNI, ja que Esteban tenia l’encàrrec de trobar les urnes del Primer d’Octubre.

 

 

Oficialment, des del divendres dia 5 de juliol, Esteban ja és la directora de la intel·ligència espanyola. Una assumpció del càrrec que determina la trobada que aquest dimarts celebrarà amb la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles. La nova directora serà la mà dreta de la ministra a la reunió que mantindrà amb diferents responsables d’àrea del CNI.

 

 

En la nova etapa, Defensa deixa clar que la missió general assignada a la Casa és facilitar al govern espanyol “les informacions, anàl·lisis, estudis i propostes que permetin prevenir i evitar qualsevol perill, amenaça o agressió contra la independència o la integritat territorial d’Espanya”.

 

El canvi al cúpula del CNI ha estat el primer mal de cap de Pedro Sánchez, que tot i guanyar les eleccions, no ha pogut prorrogar el mandat de Sanz ni nomenar-ne un de nou, perquè la llei no ho permet per qüestions de seguretat institucional. És per això que Moncloa no ha tingut més remei que cedir la presidència a la número dos del Centre a l’espera de formalitzar nou govern i fer els pertinents canvis definitius. Sanz Roldán ha estat guardonat amb la Gran Creu del Mèrit Militar, amb distintiu blanc, pels seus "57 anys de serveis al país".

 

Comentaris (7)
X*2 Fa 7 mesos
Quin país, quina merda
sempre en mans dels mateixos, des de ... Fa 7 mesos
Tots els franquistes estan ben col·locats a Espanyistan, no han deixat d'ocupar càrrecs importants, creus al mèrit i condecoracions, jubilacions daurades, homenatges, portes giratòries ... us imagineu el mateix a Alemanya? o a Itàlia?
Ferran Fa 7 mesos
Estamos en buenas manos, no os inquietéis, que ésta mecerá bien la cuna..... Es para mear y no echar gota...
Tuta Fa 7 mesos
"57 anys de serveis al país"? Deuen ser 47, dic jo, i es remunten al 1972, quan aquest home va entrar a servir el "Caudillo". No crec que parlem del 1962! En qualsevol cas, la "democràcia" espanyola agraeix els serveis prestats a la dictadura feixista, de la mateixa manera que el TS reconeix el colpista Franco com a cap d'estat des del 1936. Perquè el franquisme va continuar sense Franco.
Jo mateix Fa 7 mesos
Després de Burdell com a cap dels diplomàcia a la UE , em pensava que ja ho hauria vist tot , doncs no ara al seenei hi posen la més llesta de la classe , la que no va trobar aigua a mar.
Ramon Fa 7 mesos
No les ba trobar perque am un 1.o il.legal no ian urnes
Joan de Sant Andreu Fa 7 mesos
Pensava que el Gila era insuperable. Ara veig que no.
Un mosso Fa 7 mesos
El que és insuperable és la república fictícia de Puchimon!!!! Us van donar ósties a mansalva per a res!!! Aixó sí que és insuperable! A sobre de cornuts....
Adrià Fa 7 mesos
Pensava que per a ser mosso havies de ser un xic llest. Bé, ja fa temps que el cos demostra que no, una llàstima.