El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CNI, en mans de qui havia de trobar les urnes
  • CA

Després de 10 anys al capdavant del Centre Nacional d’Intel·ligència, el general Félix Sanz Roldan ha estat rellevat per ‘imperatiu legal’. Sanz no podia continuar en el càrrec prorrogat per un govern espanyol en funcions, -la llei no ho permet- i un cop cessat n’ha assumit el càrrec la seva número dos, Paz Esteban, una veterana de la intel·ligència espanyola. Una presidència interina força discutida en la direcció del CNI, ja que Esteban tenia l’encàrrec de trobar les urnes del Primer d’Octubre.

 

 

Oficialment, des del divendres dia 5 de juliol, Esteban ja és la directora de la intel·ligència espanyola. Una assumpció del càrrec que determina la trobada que aquest dimarts celebrarà amb la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles. La nova directora serà la mà dreta de la ministra a la reunió que mantindrà amb diferents responsables d’àrea del CNI.

 

En la nova etapa, Defensa deixa clar que la missió general assignada a la Casa és facilitar al govern espanyol “les informacions, anàl·lisis, estudis i propostes que permetin prevenir i evitar qualsevol perill, amenaça o agressió contra la independència o la integritat territorial d’Espanya”.

 

El canvi al cúpula del CNI ha estat el primer mal de cap de Pedro Sánchez, que tot i guanyar les eleccions, no ha pogut prorrogar el mandat de Sanz ni nomenar-ne un de nou, perquè la llei no ho permet per qüestions de seguretat institucional. És per això que Moncloa no ha tingut més remei que cedir la presidència a la número dos del Centre a l’espera de formalitzar nou govern i fer els pertinents canvis definitius. Sanz Roldán ha estat guardonat amb la Gran Creu del Mèrit Militar, amb distintiu blanc, pels seus “57 anys de serveis al país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa