El cens de l'1-O serà el mateix que el d'unes eleccions al Parlament

Els Mossos i les policies locals garantiran la normalitat democràtica del referèndum

 

El Govern elaborarà el cens de l'1-O a partir de les dades de la població de Catalunya, unes dades que elabora l'Oficina del Cens Electoral i que la Generalitat té a l'abast. Així ho anuncia la pàgina web garanties.cat que s'ha posat en marxa aquest dimarts al vespre i que dona més detalls sobre l'1-O que no regula la llei del referèndum. Una altra de les novetats que desvetlla la informació de la pàgina web és que els Mossos i els policies locals garantiran la normalitat democràtica de la jornada. Pel que fa al vot dels catalans residents a l'exterior, podran votar sempre que formin part del Cens d'Espanyols Residents Absents (CERA) i que estiguin inscrits al registre del Departament d'Exteriors. El vot es farà efectiu mitjançant un correu que s'adreçarà a les 11 oficines que té el Govern a l'exterior.

La informació de la pàgina web, que s'ordena en 11 punts, assegura que el Referèndum s'organitzarà "de la mateixa manera que totes les jornades electorals" que s'han fet a Catalunya des de la restauració de la democràcia. Amb els mateixos drets, la mateixa normalitat i les mateixes garanties.

 

La pàgina web dona informació més detallada sobre l'1-O que no està regulada a la llei del referèndum com, per exemple, que la campanya electoral durarà 15 dies. Com en tots els processos electorals, podran participar-hi tots els partits polítics i organitzacions socials acreditats prèviament per defensar una de les dues opcions del Referèndum, afegeix el text. 

Pel que fa als catalans i catalanes residents a l'estranger, podran votar, com a totes les eleccions, sempre que formin part del Cens d'Espanyols Residents Absents CERA) i que estiguin inscrits al registre que el Departament d'Exteriors té habilitat per relacionar-se amb els catalans que viuen arreu del món. El vot es farà efectiu mitjançant un correu que s'adreçarà a les 11 oficines que té el Govern l'exterior, assegura el text publicat a la pàgina web.

 

 

Durant el procés electoral, els ciutadans rebran la targeta censal per tal que hi puguin participar "amb la màxima normalitat". El Govern farà el cens a partir de les dades de la població de Catalunya, unes dades que elabora l'Oficina del Cens Electoral i que la Generalitat té a l'abast. Per tant, són cridades a votar les persones que tinguin dret a vot a les eleccions al Parlament de Catalunya i que estiguin inscrites al cens elaborat per l'Oficina del Cens Electoral de Catalunya i el vot per correu s'habilitarà "amb normalitat".

 

La posada en marxa de la pàgina web forma part de la campanya que avui dimarts es posa en marxa i que preveu uns 200 actes arreu del territori per explicar com funcionarà el referèndum i resoldre dubtes.

 

Comentaris