El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CDR acusa Torra d’haver-los deixat “als peus dels cavalls de l’Estat”
  • CA

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han caigut en el desànim més absolut després d’un any de “govern efectiu” segons es desprèn d’un manifest que s’ha divulgat les darreres hores previ a una concentració que es farà aquest dimarts a la tarda a la plaça de Sant Jaume. Un cop tancat el cicle electoral, el CDR ha volgut expressar el descontentament amb el Govern de Quim Torra al qual acusa d’haver-se “posicionat al costat de l’Estat espanyol” i d’haver “deixat als peus dels cavalls del mateix Estat” als activistes a favor del dret a l’autodeterminació.

Aquest sentiment plana sobre els CDR i aquest dimarts es traslladarà en una protesta a la plaça Sant Jaume davant les portes del Palau de la Generalitat. El manifest fet públic retreu al Govern que hagi “acceptat les mesures legals i il·legals imposades per l’Estat” i l’acusa de no haver-se fet “valer” perquè ha “claudicat” entrant en un “nou processisme, demanant diàleg i un referèndum pactat que l’Estat no acceptarà mai”.

Denuncien que s’hagi “trencat la unitat de les forces independentistes”

Els CDR també denuncien que s’hagi trencat “la unitat de les forces independentistes” i apunta que “hi ha tensió, guerres internes i no hi ha comunicació entre els partits, tot i que hi ha majoria independentista”. Tot plegat, considerin que no resulta motivador i no mobilitza. Al contrari.

L’acció de Govern és també un aspecte que se subratlla com a negatiu per part dels CDR, que retreuen “els viatges a Bèlgica, Ginebra o a les presons” perquè, segons diuen, amb aquests “ha quedat paralitzada l’acció parlamentaria, perjudicant els col·lectius més vulnerables i la majoria de tots nosaltres”.

Crítiques als Mossos d’Esquadra

Finalment, denuncien que els Mossos d’Esquadra, “sota la batuta de Miquel Buch”, estan protegint “el feixisme” i s’han convertit “en una policia política, judicial i repressora”.

Aquest context de dibuixen en el comunicat fa que es vegin empesos a dir “prou” i a fer una crida per concentrar-se com a “mesura de pressió” per “convidar el Govern i les forces independentistes a redreçar tot aquest despropòsit”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: QUIM a desembre 05, 2020 | 05:41
    QUIM desembre 05, 2020 | 05:41
    TONTOS UTILES
    • Icona del comentari de: QUIM a desembre 05, 2020 | 05:41
      QUIM desembre 05, 2020 | 05:41
      TONTOS UTILES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa