El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CCN recorda a Foment del Treball que el dret internacional empara una DUI
  • CA

 

La patronal catalana Foment del Treball ha traslladat el seu rebuig al projecte de llei de referèndum de Catalunya, assegurant que la seva aprovació suposaria “un cop d’estat jurídic”. Els empresaris liderats per Gay de Montellà, que ha expressat reiteradament el seu rebuig al dret a decidir dels catalans, alerten que una declaració unilateral d’independència exprés aprovada per majoria absoluta “suposaria de fet un cop d’estat jurídic contrari al dret intern i internacional, i un exercici de gran irresponsabilitat política de conseqüències impredictibles”. 

 

Davant d’aquest pronunciament, el Cercle Català de Negocis, que aplega empresaris favorables a la independència, rebat els arguments de la patronal i defensa que “tant l’ordenament jurídic internacional com l’ordenament intern avalen la decisió del Parlament de Catalunya”, i recorda que “no hi ha cap altre organisme que representi millor la voluntat del catalans que el mateix Parlament de Catalunya”, i que “el 27S es va convocar amb un caràcter plebiscitari, d’on va resultar una majoria absoluta favorable a la independència de Catalunya”. 

Aquests empresaris també remarquen que “el Dret Internacional empara no només l’organització i la celebració d’un referèndum d’independència sinó, fins i tot, la proclamació unilateral d’independència pels representants democràticament elegits pel poble català” Si això no fos possible, afegeixen, “cap de les nacions de l’hemisferi occidental s’haguessin pogut independitzar mai, inclosos els Estats Units. És més, el dret a l’autodeterminació no es limita als pobles colonials”. És en aquest sentit que des del Cercle Català de Negocis volen recordar a Foment Nacional del Treball, que “el dret a l’autodeterminació dels pobles emana de la llibertat, que és el primer dels drets humans i que aquest té primacia sobre tota la resta de drets reconeguts pel Dret Internacional”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa