El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CAREC recomana un contracte únic amb indemnitzacions baixes
  • CA

El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) aposta per crear un contracte únic que acabi amb la dualitat actual entre els indefinits i els temporals. Aquesta és una de les propostes que s’inclouen en l’informe que ha elaborat per a la cimera anticrisi que s’ha de celebrar demà passat i que ja està en mans de tots els participants.

Per aconseguir-ho el CAREC insta que es baixin les indemnitzacions en cas d’acomiadament. Així creuen que s’estimularà l’economia i augmentarà la generació de llocs de treball.

Incentius als funcionaris

El CAREC també qüestiona l’estructura funcionarial i els “contractes vitalicis públics” perquè no incentiven la millora de la productivitat i impedeixen facilitar ajustos de plantilla si fossin necessaris.

En el paquet de mesures per a la reforma de la funció pública, proposa introduir incentius “positius” lligats a objectius fixats i acreditats de forma externa. El Consell Assessor recomana que els alts càrrecs siguin examinats abans de ser anomenats, segons argumenta el text, per garantir la seva idoneïtat.

Taxes als serveis ‘no bàsics’

Entre altres mesures, els experts plantegen que els centres educatius i sanitaris públics puguin “complementar amb taxes i preus públics” serveis que no siguin bàsics.

Infraestructures lligades a la productivitat

Pel que fa a les infraestructures, el document recull que en el futur només es prioritzin les infraestructures que tinguin efectes en la millora de la productivitat econòmica, potenciant més la qualitat que la quantitat. També adverteix que les empreses catalanes tenen una excessiva dependència dels bancs i que calen vies de finançament alternatives.

Finalment, el document redactat pel grup d’experts reclama als polítics que assoleixin un millor finançament públic, basat en el pacte fiscal, per garantir la fortalesa de l’erari públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa